Techbedrijf CM.com zet in op internationale expansie

Het snelgroeiende bedrijf dat vrijdag zijn beursdebuut maakt sleepte de laatste tijd grote internationale klanten binnen.

CM.com is afgelopen jaar flink gegroeid. Het Bredase technologiebedrijf haalde grote internationale contracten binnen bij onder meer de Franse bank Société Générale en autoconcern BMW. De onderneming maakt later deze week haar debuut op de beurs in Amsterdam. Waardering: minstens 237 miljoen euro.

De omzet van het bedrijf steeg met 14 procent tot 96,3 miljoen euro. De bedrijfswinst stond onder druk, volgens de onderneming vooral door kosten in verband met de eerdere beursgang die werd afgeblazen. Exclusief die kosten steeg het ebitda-resultaat met ruim een kwart tot 5,4 miljoen euro.

Het in 1999 opgerichte CM.com verzorgt de communicatie voor bedrijven met hun klanten via verschillende berichtendiensten. Klanten kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van WhatsApp en Apple Business Chat, de zakelijke variant van iMessage. Daarnaast verwerkt het bedrijf betalingen voor zijn klanten.

Gerelateerde artikelen