Tech start-up haalt 15 miljoen op voor duurzaam OV

Investeerders financieren algorime dat busroutes aanpast aan de vraag.

The Routing Company heeft 15 miljoen dollar opgehaald in de A series financieringsronde, geleid door Galvanize Climate Solutions. De technologische start-up wil hiermee internationaal groeien. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt busroutes continu aan te passen op de actuele vervoersvraag. 

Het bedrijf is opgericht door de 27-jarige Nederlander Menno van der Zee en MIT-onderzoeker Alex Wallar. Zij ontwikkelden samen met professoren en onderzoekers van TU Delft en MIT technologie op basis van een algoritme die rit-aanvragen van passagiers met beschikbare voertuigen koppelt. 

Na de start van diverse pilots en projecten anderhalf jaar geleden is The Routing Company inmiddels actief in meerdere gebieden van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa en realiseerde de technologie ruim 80.000 ritten. 

Om internationaal verder door te breken heeft het bedrijf de financieringsronde georganiseerd. Het totaal aan opgehaalde financiering in de afgelopen twee jaar komt hiermee op ruim 21miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen