Taxi Centrale Schiphol versterkt marktpositie door overname My Taxi Centrale

Taxi Centrale Schiphol (TCS) en My Taxi Centrale hebben de handen ineen geslagen en gaan thans samen door het leven als onder de naam TCS. Met de fusie geeft het taxibedrijf een serieus signaal af aan marktleider Taxi Centrale Amsterdam (TCA).

Volgens het Parool heeft het management van My Taxi in een interne brief aan aangesloten taxichauffeurs laten weten dat de fusie gezien moet worden tegen het licht van de toename aan het aantal taxi, groeiende concurrentie, en de opkomst van talloze nieuwe (deeleconomische) initiativen, zoals Uber. De continuïteit van de onderneming zou door de krachtenbundeling onder de naam TCS gewaarborgd blijven. 

Actief op de taximarkt
De afgelopen jaren heeft TCS, dat voor de fusie bestond uit zo'n 1.500 chauffeurs, zich actief geroerd op de Amsterdamse taximarkt. Als koploper van het aantal elektrische auto's in de hoofdstad heeft het Amsterdamse taxibedrijf als een van de weinigen een standplaats verworven op Schiphol. 

Daarnaast gingen er afgelopen voorjaar stemmen op voor een fusie van taxibedrijven TCS, AMS Taxi en STA. Deze deal werd uiteindelijk eind april beklonken en daarmee is TCS qua omvang een directe conurrent van TCA geworden. 

In diezelfde maand van dit jaar ging TCS de strijd aan met TCA om het exclusieve recht op de taxistandplaats op de RAI. Dat juridische gevecht werd verloren. TCA mag voor de komende drie tot vijf jaar zich als enige op het terrein van het evenementencomplex begeven. 

(Bron foto: ANP)

Gerelateerde artikelen