Talpa vindt opstelling commissarissen TMG ‘onbegrijpelijk’ 

John de Mol geeft niet op in de strijd om de overname van Telegraaf Media Groep (TMG). Zijn mediabedrijf Talpa heeft het bod verhoogd naar 6,35 euro per aandeel en haalt hard uit naar de raad van commissarissen van TMG. VP Exploitatie en Mediahuis bieden 5,90 euro.

Talpa heeft het hoogste bod, maar eerder werd bekend dat Mediahuis en VP Exploitatie al een meerderheid van de aandelen in TMG (59 procent) in bezit hebben. Desondanks lijkt Talpa niet van zins om de strijd te staken. Volgens een begeleidend persbericht heeft Talpa haar boekenonderzoek inmiddels afgerond. Ze hebben gesprekken gevoerd met de raad van bestuur en raad van commissarissen (rvc) van TMG en zien daarin ‘bevestiging dat de combinatie Talpa/TMG het Nederlands multimediale succes kan worden dat Talpa voor ogen heeft’ 

In het bericht haalt Talpa hard uit naar de rvc van TMG. Talpa had zondag 26 februari haar intentie kenbaar gemaakt om het initiële bod te verhogen. Dinsdag 28 maart kreeg Talpa een telefoontje van de voorzitter van de rvc dat hij ‘de regie naar zich toetrekt’ en in exclusieve onderhandeling treedt met Mediahuis en VP Exploitatie. Volgens Talpa ‘bestaat er geen valide reden voor dit abrupte afbreken van het door TMG in gang gezette proces’. 

Van Doorne mag aan de bak
Voor de teams van Guus Kemperink van Van Doorne en Sander Griffejoen van Rothschild betekent de uithaal van van Talpa naar de rvc werk aan de winkel. Zij adviseren de rvc van TMG en mogen nu broeden op een mooi antwoord. Zij kunnen rekenen op weer een reactie van Stibbe en zakenbank Bank of America Merrill Lynch, de adviseurs van Talpa. 

TMG krijgt advies van Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy en Citigate First Financial. VP Exploitatie krijgt M&A-advies van Alantra en juridisch advies van De Brauw Blackstone Westbroek. Mediahuis krijgt advies van overnameadviseurs van ING en advocaten van Linklaters. Hill+Knowlton Strategies stippelt de communicatiestrategie uit voor VP Exploitatie en Mediahuis. 
 

Gerelateerde artikelen