Talpa slaat slag met overname SBS Broadcasting

Talpa Holding neemt omroepbedrijf SBS Broadcasting in zijn geheel over. Daarmee komt ook het 67 procent belang van Sanoma in handen van de houdstermaatschappij van John de Mol.

Met de overname vallen de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 volledig in handen van Talpa. Het belang van Talpa in Veronica Uitgeverij wordt verkocht aan Sanoma. De deal dient nog wel goedgekeurd te worden door de Autoriteit Financiële Markten (ACM). Beide partijen hebben geen uitspraken gedaan over de hoogte van de overnamesom. 

Nederlands multimediabedrijf
Talpa-eigenaar John de Mol krijgt met SBS Broadcasting dan toch de kans een Nederlands omroepbedrijf van naam in te lijven. De bedenker van tv-programma's als The Voice of Holland en Deal or no Deal verloor afgelopen maand de rechtszaak om Telegraaf Media Groep (TMG) in te lijven. Het Vlaamse Mediahuis wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe eigenaar van TMG, hoewel Talpa het belang in TMG vorige week nog uitbouwde naar 28,70 procent. 

Omroepbedrijf SBS moet de brandende ambitie van De Mol om een nieuw Nederlandse multimediabedrijf – 'met sterke posities in televisie, radio, print en online' – op te zetten, nieuw leven inblazen.

De mediamagnaat spreekt van een unieke mogelijkheid om een van de twee free-to-air commerciële tv-groepen van Nederland in te lijven. SBS zal samen met Talpa Radio een belangrijke basis vormen van deze onderneming.

(Foto: SBS.nl)

 

Gerelateerde artikelen