Talpa houdt TMG nog altijd scherp in vizier

De overnamestrijd rondom Telegraaf Media Groep (TMG) is nog niet helemaal beslecht. Talpa Holding, de houdstermaatschappij van John de Mol, wil op 17 april een officieel biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).

John de Mol is geenszins van plan zich neer te leggen bij een overname van TMG door het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de Tilburgse textielfamilie Van Puijenbroek. Hoewel de Ondernemingskamer in Amsterdam vorige maand de aanklachten van Talpa en de twee geschorste TMG-topmannen op alle punten verwierp, acht De Mol zich nog kansrijk.

Biedingenstrijd
Dat blijkt uit het voornemen van de mediamagnaat om op 17 april een biedingsbericht in te dienen bij de AFM. Talpa leek genoegen te nemen met de acquisitie van SBS Broadcasting, maar voelt zich naar eigen zeggen juist gesterkt door de recente overname in het streven om de biedingenstrijd om TMG door te zetten. 

Talpa is bereid vast te houden aan het openingsbod van 6,50 euro per aandeel. De koers van het aandeel lag donderdagmiddag 13:00 uur op 6,42 euro per stuk. De beoogde overname van TMG moet Talpa een stap dichterbij de realisatie van Nederlands multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online brengen. 

Struikelblok
De kans op een overname door Talpa lijkt echter klein. De Mol bouwde weliswaar zijn aandeel in TMG de afgelopen maanden uit tot iets meer dan 28 procent, maar concurrenten Mediahuis en VP Exploitatie bezitten samen meer dan 60 procent van de aandelen.

Een mogelijk ander struikelblok vormt de marktpositie van De Mol in medialand. Mocht de media-ondernemer TMG inlijven, dan valt het nog te bezien of de AFM de overname goedkeurt. 

Merrill Lynch en Stibbe
De intentie van Talpa om het overnamebod door te zetten is goed nieuws voor Bank of America Merrill Lynch en Stibbe. De zakenbank en het advocatenkantoor adviseren al vanaf begin december Talpa in het overnameproces en mogen nog even door. 

Gerelateerde artikelen