Talpa en Stibbe blijven jagen op TMG

Talpa is nog altijd voornemens om Telegraaf Media Groep (TMG) in te lijven. Op de aandeelhoudersvergadering van TMG donderdag verklaarde zijn advocaat (van Stibbe) dat het biedingsbericht van De Mols bedrijf Talpa momenteel ter goedkeuring ligt bij de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).

Het is al een tijdje stil rond Talpa, maar volgens de Talpa-raadsman zijn de intenties van mediamagnaat John de Mol rond TMG 'ongewijzigd'. De advocaat nam overigens slechts kort het woord op de aandeelhoudersvergadering, na vragen van beleggersclub VEB.

Stibbe is de juridisch adviseur van Talpa. Björn van der Klip geeft leiding aan het M&A-team. Litigationadvocaten Fons Leijten en Martin Ubbens hebben Talpa vertegenwoordigd in de Ondernemingskamer. 

Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing heeft daarbij al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een meerderheid van de aandelen.

Bronnen: ANP en MenA.nl 

Lees ook:
TMG betaalt miljoenen aan bankiers en advocaten
De litigationkanonnen van Stibbe, Van Doorne, Allen & Overy, De Brauw, Linklaters en DLA in de strijd om TMG
TMG-vonnis goed nieuws voor ING, De Brauw en Linklaters
Talpa ziet kansen overname TMG in rook opgaan

Gerelateerde artikelen