Talpa bouwt belang TMG verder uit, adviseurs druk in de weer

John de Mol heeft met Talpa Holding maandag opnieuw aandelen in de Telegraaf Media Groep (TMG) gekocht. Talpa's belang is nu gestegen van 25,15 naar 25,58 procent. Donderdag wacht Talpa bovendien de dag des oordeels. Met de kaken op elkaar roeren de adviseurs zich intussen spoorslags op de Zuidas.

Talpa kocht maandag 199.984 certificaten van aandelen tegen een volumegewogen gemiddelde prijs van 6,50 euro. De Mols bedrijf komt nu uit op 11.858.529 certificaten, wat 25,58 procent vertegenwoordigt van de aandelen in TMG. 

Deze prijs zou Talpa ook overhebben voor het totale aandelenpakket per stuk van TMG. Mediahuis en VP Exploittie, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, hebben 6 euro per aandeel geboden. 

Ondernemingskamer
De uitbreiding van Talpa's aandeel in TMG verscherpt de verhoudingen in de biedingenstrijd tussen De Mol en Mediahuis/VP Exploitatie. Donderdag krijgt de overnamesoap een vervolg als beide partijen voor de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof verschijnen. De Mol hoopt af te kunnen dwingen dat Talpa weer gesprekspartner wordt voor de overname van TMG. 

Adviseurs druk in de weer
Ondanks de patstelling is het contingent overnamespecialisten druk in de weer met de lopende transactie. ING begeleidt het Mediahuis en VP Exploitatie bij het bod op alle aandelen van TMG. Namens de twee partijen zijn ook De Brauw Blackstone WestbroekLinklaters en communicatie-adviseur Hill+Knowlton Strategies nauw betrokken. Talpa laat zich adviseren door juridisch adviseur Stibbe en financieel adviseur Bank of America Merrill Lynch

Voor TMG trekken financiële adviseurs ABN AMRO en Rabobank de kar. Allen & Overy loodst het Nederlandse mediabedrijf door de juridische details heen. De Raad van Commissarissen van TMG laat zich bijstaan door Van Doorne en Rothschild, terwijl Citigate First Financial als spreekkanaal optreedt. 

(Foto: ANP)

 


Gerelateerde artikelen