Takeaway investeert in elektrische vervoersmiddelen

Thuisbezorgd.nl, in het buitenland bekend als Takeaway, gaat investeren in elektrische vervoersmiddelen. Dat schrijft de maaltijdbezorger in een op donderdag verschenen persbericht.

Thuisbezorgd.nl is van plan om meer 'groene' transportmiddelen, zoals elektrische fietsen en scooters, in te zetten bij aangesloten bezorgrestaurants. Via samenwerkingsverbanden met aanbieders wil het bedrijf deelnemende restaurants aanmoedigen te 'vergroenen'. 

Het doel is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland elektrisch te bezorgen. In de vier grootste steden van Nederland gaat iedere bezorger al per elektrische fiets rond. 

Beursgang
“We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden”, zegt Jitse Groen, topman bij Thuisbezorgd. Vorig jaar sprak M&A Magazine met de ondernemer uitgebreid over de beursgang. Met de IPO haalde het bezorgbedrijf 378 miljoen euro op. 

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. In 2016 had het bedrijf meer dan 500 medewerkers op de loonlijst staan. Thuisbezorgd verwerkte vorig jaar 49,3 miljoen bestellingen van maaltijden, een stijging van 46 procent ten opzichte van 2015, maar kende een negatief brutobedrijfsresultaat (ebitda) van 18,3 miljoen euro. 

Lees ook:
Duitse concurrent Takeaway mikt op 1 miljard bij beursgang

Gerelateerde artikelen