SuitSupply leent 35 miljoen euro van Amerikaanse investeerder

Het Nederlandse kledingbedrijf SuitSupply heeft een PIK-lening van 35 miljoen euro afgesloten bij de Amerikaanse investeerder H.I.G. Capital. Het kapitaal wordt gebruikt voor verdere expansie en om de management buy out van oprichter Fokke de Jong te bekostigen.

Zakenblad Quote meldde eerder deze maand dat ondernemer Fokke de Jong, de oprichter en directeur van SuitSupply, de minderheidsaandeelhouders heeft uitgekocht. Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, de eigenaren van McGregor en Gaastra, hadden gezamenlijk een belang van 33% in SuitSupply.

Door de uitkoop is oprichter De Jong weer 100% aandeelhouder. Het is niet bekend voor welk bedrag De Jong de overige aandelen heeft overgenomen. 

H.I.G. WhiteHorse, een kredietafdeling van de internationale investeringsmaatschappij H.I.G. Capital, heeft SuitSupply 35 miljoen euro geleend voor de management buy out. Ook zal een deel van het kapitaal worden gebruikt voor uitbreiding. Het gaat om een PIK-lening. Het pakkenbedrijf draait een omzet van meer dan 150 miljoen, zegt H.i.G. in een persbericht, en groeit met ongeveer een kwart per paar. 

Daan Bouwman, Paul Nielen en Anouk van Dinteren van het Nederlandse corporate finance-kantoor Nielen Schuman adviseerden grootaandeelhouder Fokke de Jong bij de lening. 

"Suitsupply is a very successful men’s clothing retailer with a unique market position and strong potential for continued growth," aldus Haseeb Aziz, Managing Director bij H.I.G. WhiteHorse. "We are delighted to provide a customized financing solution to support management to take full ownership of their company. This transaction demonstrates our ability to provide bespoke, flexible and deliverable financing solutions in a timely manner.”

 

Gerelateerde artikelen