Stibbe-curator Toni van Hees aan de slag bij Perry Sport

Toni van Hees, partner bij advocatenkantoor Stibbe, is door de Amsterdamse rechtbank aangesteld als bewindvoerder bij Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Aktiesport, Perry Sport, Time Out Footwear en het Belgische Primo.

Van Hees is al meer dan 23 jaar partner bij advocatenkantoor Stibbe. Eerder speelde de curator onder meer een rol bij de afwikkeling van de Willem Endstra-erfenis, het bankroet van de bank Van der Hoop in 2005 en de herstructurering van autodealer Kroymans. 

USG is een deelneming van private equity huis Bencis Capital en verkeert sinds maandag in surseance. Het bedrijf werd naar eigen zeggen meegesleept met het faillissement van V&D. Daarnaast was Scapino een belangrijke partner van Aktiesport. Scapino maakt een doorstart, maar in de nieuwe vorm passen de 128 shop-in-shops van Aktiesport niet.

Het Financieele Dagblad meldt echter dat uit de jaarrekeningen van het moederbedrijf USG blijkt dat het bedrijf in 2014 de bankconvenanten al niet kon nakomen. Vanaf dat moment is naar een oplossing gezocht.

In januari 2016 was het concern nog steeds in gesprek met het syndicaat van banken over een herfinanciering. In 2014 leed de winkelketen een verlies van 1,5 miljoen euro op een omzet van een kleine 80 miljoen. "Ik heb nog heel weinig te melden", reageerde curator Van Hees een dag na de surseance tegen het FD

 

Gerelateerde artikelen