Stibbe wil middelgrote bedrijven warm maken voor de beurs

Grote bedrijven weten de weg naar het Damrak goed te vinden. Alleen de midmarket blijft achter. "Er zijn weinig bedrijven met een waarde tussen de 300 en 800 miljoen euro die de weg naar de beurs weten te vinden, terwijl er in die categorie wel heel veel mooie ondernemingen zijn in Nederland," zegt Pieter Schütte, partner bij Stibbe. Het advocatenkantoor heeft daarom voor zijn jaarlijkse equity capital markets seminar het thema 'De weg naar de beurs voor mid-market ondernemingen' gekozen.
Er zijn de afgelopen twee jaar een aantal mooie Nederlandse bedrijven genoteerd aan Euronext Amsterdam. "Allemaal deals van boven de miljard," aldus Schütte. "Om een of andere reden weten Nederlandse mid market bedrijven nog niet echt de weg naar de beurs te vinden. In Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is dat wel het geval. Ik vraag me af hoe dat komt."
Ontmoet Mister Small Cap
Anne-Louise Metz, head of listings bij Euronext, en Willem Burgers, fondsmanager van het Add Value Fund en ook wel Mister Small Cap genoemd, gaan dieper op dit onderwerp in tijdens het Equity Capital Markets (ECM) seminar woensdag 10 juni bij het advocatenkantoor Stibbe. 
 
 
Na deze presentaties, gaan Metz en Burgers het gesprek aan met het publiek. Pieter Schütte van Stibbe en Chris van Schuppen van ABN Amro nemen ook deel aan de paneldiscussie. Derk Lemstra (Stibbe) modereert de sessie. Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met de M&A Community. "Adviseurs, private equity managers, investment bankers, advocaten, M&A directors, CEO’s. Het seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het vakgebied Equity Capital Markets," laat Schütte weten.  
Private equity
De masterclass zal private equity managers in het bijzonder aanspreken, gezien de huidige periode. "Er zijn op dit moment veel private equity investeringen, die door de tweede en soms de derde opeenvolgende private equity eigenaar worden gehouden. Het houdt echter een keer op met deals waarbij de ene private equity partij een bedrijf overneemt van de andere. Een beursgang is voor veel van deze mid market assets een optie die nog te weinig wordt gebruikt, zeker nu."
Ook voor corporate finance adviseurs valt er veel te halen op het gebied van mid market IPO’s. "Er zijn – voor zover ik dat kan beoordelen – geen adviseurs in Nederland die zich bezig houden met advies op het gebied van equity capital markets voor middelgrote bedrijven. Dat kan een van de redenen zijn dat er weinig beursgangen in die categorie plaats hebben in Nederland."
Schütte hoopt dat de komende jaren een beweging in de markt komt die ervoor zorgt dat er meer succesvolle midmarket bedrijven naar de beurs gaan. "Als de eerste middelgrote bedrijven de sprong naar de beurs maken, zou de rest wel eens kunnen volgen."
 
——–> Bezoek het event
 
Gerelateerde artikelen