Stibbe, Simmons & Simmons, Deutsche Bank en UBS adviseren Intertrust bij Amsterdamse beursgang

Intertrust verwacht medio oktober zijn debuut te maken op de Amsterdamse aandelenbeurs. Stibbe en Simmons & Simmons adviseren Intertrust en aandeelhouder Blackstone op juridisch gebied. Deutsche Bank en UBS zijn Joint Global Coordinators bij de IPO.
Door middel van twee aandelenuitgiftes wil Intertrust tot 545 miljoen euro ophalen om zijn schuldenlast te verlichten, zo maakte het Nederlandse bedrijf bekend. Daarmee komt de totale marktwaarde van de financieel dienstverlener uit op ongeveer 1,5 miljard euro.
 
Het Amerikaanse private equity huis Blackstone kocht in december 2012 een meerderheidsbelang in Intertrust. Eind vorig jaar werd een gang naar de beurs nog uitgesteld, vanwege onrust op de financiële markten. Blackstone bezit circa 74% van de trustmaatschappij, de resterende aandelen zijn op dit moment in handen van 165 werknemers en leden van het bestuur.
 
Naast Stibbe, Simmons & Simmons, Deutsche en UBS, treden ABN AMRO, Morgan Stanley en J.P. Morgan op als Joint Bookrunners. Berenberg is Co-lead Manager en Lazard adviseert op financieel gebied. De stukken worden naar verwachting tussen 15 en 19 oktober genoteerd op een ‘as-if-and-when-issued’-basis, gevolgd door een reguliere notering. Hill+Knowlton Strategies verzorgt de communicatie van de IPO. 
 
Upsize option
Intertrust wil maximaal 32,1 miljoen aandelen uitgeven voor een prijs tussen 14,50 en 19 euro per stuk. Daar komen in een ‘secondary offering’ nog eens 1,6 miljoen aandelen bij. De verkopende aandeelhouder, investeringsmaatschappij Blackstone, heeft de mogelijkheid nog eens 6,7 miljoen aandelen in de markt te zetten (‘Upsize Option’) en de begeleidende banken kunnen bij een grote vraag nog eens 10 procent van de geboden stukken aan de man brengen. Exclusief de upsize option komt de opbrengst uit tussen 537 en 545 miljoen euro, aldus het bedrijf.
Uit het prospectus blijkt dat Intertrust zijn omzet in de eerste helft van dit jaar zag stijgen tot 165,7 miljoen euro, van bijna 144 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 62,8 miljoen euro naar 69,5 miljoen euro en de nettowinst nam toe van 5 miljoen euro tot 7,6 miljoen euro.
  
Gerelateerde artikelen