Stephanie Scholten van Alvarez & Marsal naar ABN AMRO

Stephanie Scholten gaat per 1 januari 2016 aan de slag bij de investment banking-afdeling van ABN AMRO, zo laat zij aan de M&A Community weten. Bij haar nieuwe werkgever krijgt Scholten de taak om de dienstverlening richting private equity investeerders verder te structureren.
Op dit moment is het M&A-talent haar werk aan het afronden bij Alvarez & Marsal (A&M), waar ze iets langer dan twee jaar heeft gewerkt als due dilligence-adviseur. Ook werkte Scholten eerder als portfolio manager private equity bij de vermogensbeheertak van Shell. 
 
"Ik had het erg naar mijn zin bij A&M," vertelt Scholten desgevraagd aan de telefoon. Toch besloot zij om in te gaan op het aanbod van ABN. "Ik heb bij A&M voornamelijk dicht op de transactie gezeten. De eerste vijf jaar van mijn carrière deed ik transaction services bij Deloitte en de laatste twee jaar ook bij A&M. Dat vond ik leuk om te doen, maar nu is het tijd voor iets anders."
 
Private equity versterken
Scholten gaat zich in haar nieuwe functie focussen op de verschillende activiteiten van de bank richting private equity. "Ik ga in het team van Peter Zwijnenburg de financial sponsor coverage-activiteiten versterken. Dat wil zeggen dat ik onze dienstverlening naar private equity investeerders ga helpen structureren. Ik word voor onze private equity klanten de spin in het web van de verschillende afdelingen, zoals debt advisory, acquisition finance en M&A advisory."
 
Een maand of drie geleden werd Scholten gebeld door een recruiter die was ingehuurd door ABN AMRO. "De recruiter had mijn naam doorgekregen van iemand uit de fund raising industrie. In mijn tijd bij Shell had ik veel contact met placement agents in de private equity industrie. Ik denk dat de recruiter zo bij mij naam is gekomen." 
 
Scholten kent de private equity industrie goed. Die ervaring kan ABN AMRO, dat zijn klantenbestand op dat gebied actief wil gaan uitbreiden, goed gebruiken. "Lange tijd heeft ABN AMRO gedacht: als private equity ons nodig heeft, weten zij ons te vinden. Dat was niet zo’n verstandige keuze. Het nieuwe team waartoe ik ga behoren, brengt hier verandering in. We gaan actief mee denken met private equity."
Gerelateerde artikelen