Startupbootcamp lanceert veertig vrouwelijke ondernemers 

Vrouwelijk ondernemerschap aangewakkerd samen met Amsterdams actieprogramma.

Startupbootcamp en We-Rise gaan in drie jaar minimaal veertig nieuwe vrouwelijke ondernemers lanceren binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Dit moet leiden tot meer start-ups met vrouwen aan het roer.

Van alle start- en scale-ups in Nederland, is momenteel slechts 11,6 procent door een vrouw opgericht, stelt Startupbootcamp, een organisatie voor groeiversnelling van jonge bedrijven. We-Rise is een Amsterdams actieprogramma voor vrouwelijk ondernemerschap. 

“Er zijn veel vrouwen die wel willen ondernemen, maar dit uiteindelijk niet doen”, zo motiveert Dieuwke van Buren, programmamanager bij We-Rise, de aanleiding voor het programma.

De twee samenwerkingspartners hebben een programma ontwikkeld waarmee vrouwelijke ondernemers in drie maanden hun business propositie ontwikkelen. Van daaruit kunnen zij verder groeien met ondersteuning vanuit de netwerken van Startupbootcamp en We-Rise.

Bij Startupbootcamp staat participatie van vrouwen in ondernemerschap al langer hoog op de agenda, vertelt Mercedes de Miranda van Startupbootcamp “Diversiteit is de sleutel tot innovatie. Diversiteit brengt andere perspectieven en daarmee nieuwe oplossingen. Tot nu toe zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de startup-wereld. Daarom zijn we erg enthousiast dat we met dit programma vrouwen kunnen helpen de stap naar het ondernemerschap te zetten.” 

Dat vrouwen minder vaak voor het ondernemerschap kiezen is volgens Van Buren te wijten aan een gebrek aan zelfvertrouwen en de behoefte aan financiële zekerheid. Vrouwen zijn bovendien minder geneigd om risico’s te nemen, zo ziet ze in de praktijk. “Dit hopen we met ons programma te veranderen.”

De eerste editie van het Momentum-programma van Startupbootcamp en We-Rise heeft plek voor tien vrouwen met een ondernemersambitie. Aanmelden kan tot en met 27 augustus 2021 via de website van Momentum.

Gerelateerde artikelen