Startupbootcamp brengt duurzaamheidsprogramma naar de beurs

Markt voor duurzaam beleggen gegroeid tot 715 miljard dollar.

Bedrijfsversneller Startupbootcamp brengt haar duurzaamheidsprogramma naar de beurs via Nxchange. Met de beursgang van het Startupbootcamp Sustainability programma wil het bedrijf een breder publiek toegang geven tot duurzaam beleggen. Deze vorm van investeren groeide in 2019 en 2020 met 42 procent, tot 715 miljard dollar. Deze investeringen bleven volgens Startupbootcamp voorbehouden aan corporaties en durfkapitalisten. 

Twee derde van de beleggers klaagde eerder over een gebrek aan robuuste data met betrekking tot het rendement van duurzame beleggingen. Startupbootcamp ondersteunt dertig startups en scale-ups met kennis, tools en contacten. Het bedrijf denkt dat het creëren van dergelijke kansen de risico’s voor investeerders in jonge bedrijven aanzienlijk beperkt. 

Nxchange geldt als een nieuwe generatie effectenbeurs op het Rabo&Crowd platform. Startupbootcamp richt zich op het accelereren van startups en scale-ups in de techsector die een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Vorig jaar bracht Startupbootcamp haar FinTech & CyberSecurity accelerator programma naar de beurs via Nwchange. Hiervoor werd 2,3 miljoen euro opgehaald bij kleine beleggers.

Gerelateerde artikelen