Startup-bank haalt recordbedrag op bij beleggers

Revolut, de in Londen gevestigde start-up voor digitaal bankieren, heeft 800 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde. Hiermee is deze bank het meest waardevolle particuliere technologiebedrijf ooit in Engeland.

De financiering, geleid door SoftBank's Vision Fund 2 en Tiger Global Management, waardeert het zes jaar oude bedrijf nu op 33miljard dollar. Dat is zes keer zoveel als bij de laatste fondsenwerving begin 2020. Revolut is hiermee meer waard dan NatWest, een van de vier grootste Britse retailbanken.

Volgens de Financial Times illustreert de snelle stijging de grote vraag van investeerders naar snelgroeiende bedrijven. Investeerders hebben in de eerste helft van dit jaar bijna net zoveel geld in particuliere start-ups gestoken als in heel 2020.

Mikko Salovaara, Chief Financial Officer van Revolut, zei dat het bedrijf het geld niet eens nodig had, maar wilde gebruikmaken van de gelegenheid om investeerders aan zich te binden. 

De bank overweegt een beursgang, maar heeft nog geen concrete plannen, aldus Salovaara. Mocht het bedrijf naar de beurs gaan, dan zou het een van de meest waardevolle bedrijven zijn die ooit een notering kregen aan de London Stock Exchange.

Revolut wil de opbrengst van de fondsenwerving gebruiken voor productontwikkeling en marketing, met name in de VS en India. Het heeft een bankvergunning in de eurozone, maar moet er nog een aanvragen in het VK. Salovaara zei dat hij dacht dat het bedrijf ongeveer halverwege het sollicitatieproces was.

 

Gerelateerde artikelen