Start-up voor recruiting haalt twee miljoen op

SkillsCV wil vraag en aanbod van werk vertalen in skills in plaats van diploma’s.

De Rotterdamse HR-tech start-up SkillsCV heeft in een eerste investeringsronde 2 miljoen euro opgehaald. De investering wordt ingezet voor de lancering van een app, integratie met overheden, gemeenten, scholen en recruiters en het uitbreiden van het team.

De investeerders bestaan uit bedrijven uit de arbeidsbemiddeling, techondernemers en het venture capital fonds 4impact, naast de initiële investeerders Intelligence Group en oprichters van Westerduin Uitzendbureau. 

SkillsCV wil een rol spelen in de transitie naar de nieuwe arbeidsmarkt, waar het meer gaat draaien om skills in plaats van diploma’s. SkillsCV biedt een arbeidsmarkttoepassing op gebied van skillsmatching in relatie tot het vinden van banen en stages. Alle vacatures van werkgevers en bemiddelaars worden omgezet in een set van skills en opleidingen. Ook worden de ervaringen van kandidaten omgezet in vaardigheden om een persoonlijke SkillsCV te creëren. Daarmee worden de persoonlijke SkillsCV’s gematcht met alle beschikbare openstaande vacatures in Nederland. 

SkillsCV heeft op 4 april haar soft launch in twee regio’s in Nederland samen met zestien (middel)grote arbeidsbemiddelaars, die samen goed zijn voor ongeveer 15 procent van de vacatures in Nederland. Na de zomer zal de landelijke launch plaatsvinden. SkillsCV wil binnen een jaar doorgroeien naar een half miljoen gebruikers. Naast arbeidsbemiddelaars richt SkillsCV zich op overheden, onderwijs (ROC’s en HBO instellingen) en gemeenten.

 

Gerelateerde artikelen