Standard Investment verwerft Key Music

Investeringsmaatschappij Standard Investment heeft samen met het eigen management Key Music International overgenomen.

Het bedrijf is met 18 winkels in Nederland en België, een webshop en een groothandel marktleider in de Benelux op het gebied van de verkoop van muziekinstrumenten en muziekapparatuur. De overnamesom is niet bekendgemaakt. Onderdeel van het bedrijf is een groothandel onder de naam BMI waarmee het legendarische merken als Martin, Ampeg, Mackie en TC Electronic exclusief voor de Benelux vertegenwoordigt.

Key Music dreigde als gevolg van moeilijkheden met de opvolging en een tekort aan werkkapitaal in de problemen te komen. Na de overname is er volgens Standard Investment voldoende liquiditeit en de juiste kennis en ervaring om in te zetten op een groeistrategie in de Benelux.

Het nieuwe directieteam bestaat uit Francky Dedeyne (CEO), in 1992 oprichter van Key Music België en Niels Willems (CFOO); zij worden ondersteund door het management van Standard Investment. Daarnaast is de kapitaalpositie van het bedrijf significant verstevigd. Hierdoor kunnen een aantal momenteel nog zelfstandige opererende winkels worden toegevoegd aan de groep. Bovendien zijn er voldoende middelen om het e-commerce kanaal en de online community van Key Music verder uit te bouwen.

"Key Music heeft een unieke positie door de combinatie van clicks and bricks: een uitstekend e-commerce kanaal gecombineerd met ervaren, kundige en gepassioneerde medewerkers in haar winkels," Francky Dedeyne. "Helaas is het bedrijf de laatste jaren te veel uit beeld verdwenen en was er gebrek aan een heldere strategie. Ik verwacht daar met behulp van Standard Investment snel verbetering in te realiseren.”

Herbert Schilperoord van Standard Investment: "Wij zijn blij met deze acquisitie omdat Key Music een uitstekende naam en een loyale klantenkring heeft. Daarbij geloven wij in participatie van het nieuwe management en in een actieve betrokkenheid van Standard Investment bij de dagelijkse operatie. Die combinatie moet ook bij Key Music zorgen voor stabiele groei en mooie resultaten."

Gerelateerde artikelen