Staat stopt 15 miljoen in mkb-fonds van Karmijn

Karmijn Kapitaal investeert in mkb-bedrijven die actief zijn in opkomende markten. 

Invest International gaat samenwerken met het fonds Karmijn Kapitaal Fund III Coöperatief U.A. (“Karmijn Kapitaal Fund III”) om Nederlandse mkb-bedrijven te ondersteunen bij internationale expansie in opkomende markten.

In totaal investeert Invest International 15 miljoen euro voor private equity financiering in Karmijn Kapitaal Fund III. Karmijn zal een significant deel hiervan investeren in mkb-bedrijven die internationaal zaken willen doen in opkomende markten.

Invest International is een joint venture van de Nederlandse Staat (51%) en Ontwikkelingsbank FMO (49%) die sinds oktober vorig jaar opereert als private onderneming. Het doel is om Nederlands bedrijven te ondersteunen bij het internationaal financieren van innovatieve oplossingen die bijdragen aan duurzame doelstellingen.

Karmijn Kapitaal is een fonds dat investeert in bedrijven die worden geleid door gemengde managementteams, bestaande uit een gebalanceerde combinatie van vrouwen en mannen. Invest International sloot eerder al samenwerkingsovereenkomsten met de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) en Atradius Dutch State Business. 

Karmijn Kapitaal Fund III sluit  aan bij de opdracht die Invest International bij wet heeft gekregen: het vergroten van de internationale kansen van het Nederlandse mkb en bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Het investeringsfonds participeert in bedrijven met een divers managementteam en waar inclusiviteit hoog op de agenda staat. 

Gerelateerde artikelen