Spanjaarden leggen 11 miljoen euro neer voor Kleding.nl

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:38
Mitula Group Limited, een Spaanse kledingzoekmachine met een notering aan de Australische beurs, heeft onlangs Kleding BV, het moederbedrijf van Kleding.nl en Fashiola, overgenomen. De Spanjaarden betaalden in totaal 11 miljoen euro aan investeringsmaatschappij JR Invest uit Nijverdal.

Mitula betaalt tien miljoen euro in contanten voor het online kledingbedrijf uit Nijverdal en komt met een miljoen eigen aandelen over de brug. Met de Nederlandse kledingzoekmachine willen de Spanjaarden verder groeien in andere online fashion-segmenten. 

Beursgang
Kleding BV brengt websites uit in 16 landen, in 15 landen zowel binnen als buiten Europa. Met Fashiola.de ging het bedrijf in 2013 voor het eerst naar het buitenland. 

In juli 2015 ging Mitula naar de beurs en haalde 45 miljoen Australische dollars op. Het betekende de grootste beursgang van een Spaanse techbedrijf dat jaar. Negen jaar eerder werd Mitula opgericht in Madrid. De kledingzoekmachine is met 170 websites actief in 40 landen. 

Adviesteams
Verkoper JR Invest werd in de transactie bijgestaan door jurist Edwin de Rooij van M&A-kantoor Taylor Wessing. Het Amsterdamse corporate-financekantoor Seasons Capital Partners verzorgde het financiële advies. 

 

Gerelateerde artikelen