Solide tweede kwartaal voor chipbedrijf NXP

Chipbedrijf NXP heeft naar eigen zeggen een sterk tweede kwartaal achter de rug. Zowel de divisies Automotive als Secure Connected Devices groeiden fors.

Omzetdaling was er voor de afdelingen die zich bezighouden met producten voor digitale netwerken en beveiligde identificatieoplossingen.

De totale omzet kwam uit op 2,2 miljard dollar. Dat was weliswaar 7 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder, maar dat heeft volgens NXP te maken met de verkoop van de standaardproductendivisie in februari, wat een vergelijk bemoeilijkt. De brutowinst ging met 1 procent omlaag naar 1,1 miljard dollar.

Topman Richard Clemmer ziet in de resultaten bewijs dat de integratie van het overgenomen Freescale succesvol verloopt. ,,We zien opnieuw sterke vraag naar producten in onze gehele productportefeuille.''

Onder de loep
NXP wordt overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm dat 47 miljard dollar neertelt voor het Eindhovense bedrijf. Momenteel neemt de Europese Commissie die megadeal nog onder de loep. NXP en Qualcomm hopen de transactie voor het einde van het jaar te kunnen afronden.

(ANP)

Lees ook:
Qualcomm verlengt aanmeldtermijn bod NXP
Brussel heeft bedenkingen over awardwinning deal NXP
Aandeelhouders NXP akkoord met megaovername

Gerelateerde artikelen