Softwareontwikkelaar Exact lijft online boekhouder Reeleezee in

Ontwikkelaar van software voor MKB-bedrijven Exact neemt het in Breukelen gevestigde Reeleezee over. Over de financiƫle details doen beide partijen geen uitspraak.

Online boekhouder Reeleezee zal na de overname blijven opereren onder zijn eigen naam. Reeleezee ontwikkelt boekhoudsoftware voor ZZP'ers en MKB-ondernemers en hun accountants. Het in 2001 opgerichte bedrijf heeft vijftig werknemers in dienst, waarvan het leeuwendeel op het hoofdkantoor in Breukelen werkt. 

Bedrijfsuitdagingen
Door de overname kan Exact naar eigen zeggen meer dan 325.000 klanten met zijn software en diensten bedienen. Meer dan de helft van alle accountants- en administratiekantoren werkt al met oplossingen van het bedrijf. Topman Erik van der Meijden van Exact noemt de deal 'goed nieuws' en wil ondernemers verder helpen bedrijfsuitdagingen aan te gaan 'via een volledig digitaal proces'.

Ook Wilko Stronks, directeur van Reeleezee, is verheugd met de afgeronde samensmelting. De directeur zet onder andere in op verdere ontwikkeling van de administratie- en kassasoftware. "Door meer investeringen in geavanceerde cloudsoftware stellen we accountants steeds meer in staat om ondernemers efficiënter te kunnen ondersteunen, aldus Stronks, die ook gemak en controle op administratief vlak noemt als voordeel voor ondernemers.

Lees ook:
Onderschatten we in finance de impact van technologie?

Gerelateerde artikelen