Softwarebedrijf BCS neemt brachegenoot epowerhr over

Main zet volgende stap in België met acquisitie.

BCS HR Software, een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, breidt haar internationale activiteiten uit met de overname van het Belgische epowerhr. De strategische overname markeert een volgende stap in het uitbreiden van BCS’ snelgroeiende positie in de HR Software branche in de Benelux. Het is de vijfde acquisitie van BCS sinds Main Capital in april 2022 in het bedrijf investeerde. Eerder werden Apployed, Tasper, MediSoft en de HR & Payroll activiteiten van Centric al toegevoegd aan BCS. Voor Main Capital Partners is dit daarnaast ook de tweede overname in België sinds de opening van haar kantoor in Antwerpen eind 2022. Eerder werd de Belgische logistieke softwareleverancier FleetGO overgenomen.

Door deze samenwerking met epowerhr is BCS in staat om een groot deel van de ‘personeelsreis’ te kunnen ondersteunen met haar software oplossingen. Van recruitment en onboarding, naar personeelsontwikkeling en welzijn en uiteindelijk offboarding, de product suite kan klanten nu voorzien van deze oplossingen. Dit is verder aangevuld met verschillende andere HR-oplossingen zoals planning, werknemer dossiers, expense management en payroll. De overname van epowerhr past binnen de strategie van BCS om een leidend productenportfolio uit te breiden en marktpositie verder te versterken. BCS heeft al verschillende klanten in België, maar kan door de combinatie met epowerhr deze positie versterken.

BCS heeft meer dan 45 jaar ervaring in de HR & payroll software-industrie. BCS levert een complete HR & Payroll oplossing variërend van verzuim- en payrollbeheer tot flexibele arbeidsvoorwaarden en personeelsadministratie, evenals het welzijn van werknemers.

Epowerhr is opgericht in 2000 en heeft een kantoor in Wommelgem, België. Het bedrijf levert een brede oplossing die klanten ondersteunt bij onder andere evaluatiegesprekken, onboarding, opleiden en het meten van prestaties en processen.

Gerelateerde artikelen