BCS HR Software neemt de HR & Payroll-activiteiten van Centric over

BCS HR Software, een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, breidt haar marktpositie verder uit door de overname van de HR & Payroll tak van Centric, gesteund door software investeerder Main Capital Partners.

De strategische overname markeert een volgende stap in het uitbreiden van BCS’ snelgroeiende positie in de HR Software branche in de Benelux. Het is de vierde acquisitie van BCS sinds Main Capital in april 2022 in het bedrijf investeerde. Eerder werden Apployed, Tasper en MediSoft al toegevoegd aan BCS. 

De overname volgt uit de keuze van Centric om zich volledig te richten op de markten en sectoren waar het bedrijf een leidende rol kan spelen in het begeleiden van organisaties bij hun digitale transformatie. Door de verandering in focus is er daarom gekozen voor een afsplitsing van de HR & Payroll activiteiten om zo voor beide ondernemingen een stevigere basis neer te zetten. Peter Wakkie, CEO Centric: “We willen verder inzetten op activiteiten en innovaties waarmee Centric voorop kan lopen. Daar creëren we kansen door de unieke combinatie van onze sectorkennis met branchespecifieke software, IT-oplossingen en clouddiensten.”

Versterken marktpositie
BCS heeft meer dan 40 jaar ervaring in de HR & payroll software-industrie. Het bedrijf levert onder andere oplossingen in Core HR (o.a. voor verzuim, payroll, flexibele arbeidsvoorwaarden, personeelsadministratie en het welzijn van de werknemers) en Payroll software met bijbehorende dienstverlening. Centric HR & Payroll heeft de moderne HR cloud oplossing Motion ontwikkeld en beschikt ook over eigen payroll software met aanvullende dienstverlening.  

De overname van Centric’s HR & Payroll solutions past binnen de strategie van BCS om een leidend productenportfolio verder uit te breiden en marktpositie verder te versterken. De overname van Centric HR & Payroll solutions is daarom een logische stap voor BCS; beide bedrijven sluiten met zowel de producten, diensten als klanten naadloos op elkaar aan. BCS levert oplossingen aan zowel MKB als Enterprise klanten in Nederland alsook gemeenten en zorginstellingen, waaronder Vattenfall, VodafoneZiggo, RIBW Nijmegen en Rivierenland, Oger, AkzoNobel en het AMC. Met de overname worden de marktsegmenten ook verder uitgebreid binnen zowel profit als non-profit, met diverse enterprise klanten, gemeenten en overheidsinstellingen als klant. BCS telt na de overname van Centric’s HR & Payroll tak meer dan 230 medewerkers. 
 

Gerelateerde artikelen