M&A en NVP Lenteborrel: 2015 versus 2017

Op 9 maart organiseert de M&A Community samen met de NVP de traditionele Lentebijeenkomst met als thema 2015 versus 2017. Een goede timing, zo vlak voor de landelijke Tweede Kamer-verkiezingen.

2015
De private-equitysector is al twee jaar het middelpunt van een politiek en maatschappelijk debat. Aanleiding is een serie vermeende excessen. In 2015 is er een hoorzitting over private equity georganiseerd en de initiatiefnota 'Private equity: einde aan de excessen’ geschreven.

Ook resulteerde de initiatiefnota in een notaoverleg in de Tweede Kamer. De sector kondigde in 2015 aan haar eigen gedragscode aan te scherpen, een informatiedocument voor ondernemingsraden die voor het eerst te maken krijgen met een participatiemaatschappij als aandeelhouder te schrijven en participatiemaatschappijen te motiveren om actiever te gaan communiceren. In de media wordt al genuanceerder gesproken over het onderwerp en het aantal positieve geluiden over participatiemaatschappijen overstijgt de negatieve.

2017
Hoe hangt de vlag er anno 2017 bij? Bovenstaande initiatieven zijn uitgewerkt en in januari aangeboden aan de Tweede Kamer. Wat zijn de vervolgstappen? Er wordt momenteel een onderzoek naar de sector uitgevoerd. Maar wat kunnen we verwachten en hoe moet de sector hiermee omgaan? Op de M&A en NVP Lenteborrel gaan we dieper in op de drie sectorinitiatieven en hoe daar een succes van te maken. Uiteindelijk moeten we terug naar waar het om draait: verantwoord investeren en waarde toevoegen. We zullen de blik samen vooruit werpen. Talm niet en kom naar de M&A en NVP Lenteborrel 2017.

Ik meld mij aan

 

Gerelateerde artikelen