Snelgroeier Azerion via spac naar de beurs

Gamebedrijf Azerion krijgt een notering aan de Amsterdamse beurs via de overname door een spac. In februari zal de beursgang naar verwachting zijn afgerond. 

Azerion verwacht dat de beursgang 313 miljoen euro oplevert. De bruto-opbrengst wordt geraamd op 405 miljoen euro. Daarvan gaat 20 miljoen euro naar de bestaande aandeelhouders. De rest van de opbrengst gebruikt Azerion voor overnames en investeringen in nieuwe games en het platform.

Afgelopen voorjaar deed het bedrijf ook al van zich spreken, door het ophalen van 200 miljoen euro via de uitgifte van obligaties. Ook dat geldt werd in groei gestoken. Daarnaast werden er een eerdere obligatielening mee geherfinancierd. Toen al kondigde het bedrijf de beursgang in 2022 aan.

Azerion is opgericht in 2016 door twee broers. Het bedrijf heeft zo’n veertig bedrijven gekocht die games ontwikkelen, of andere vormen van online-vermaak. Zo nam het in 2019 het videoplatform Zoomin.tv over van de Zweedse Modern Times Group. 

Azerion verwacht de omzet dit jaar te verhogen naar 355 miljoen euro. In 2019 was de omzet nog 197 miljoen euro. Het gamebedrijf heeft 16.000 speltitels in portefeuille en 425 miljoen unieke maandelijkse gebruikers. Het bedrijf werkt samen met spelfabrikant Ubisoft en grote techbedrijven zoals Microsoft en Amazon.com. Ook bedrijven als Pepsi, L'Oréal, McDonald's en Volkswagen zijn klant bij het bedrijf.

Gerelateerde artikelen