‘Snel besluit over VEON-bod GTH’

De Egyptische financiƫle toezichthouder komt zo snel als mogelijk met een beslissing over het bod van telecombedrijf VEON op de uitstaande aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH). Een exacte timing gaf de autoriteit niet.

VEON maakte het bod eerder deze maand bekend, nadat het vorig jaar ook al een poging deed om GTH in zijn geheel in handen te krijgen. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft ruim 57 procent van de aandelen in handen. Voor de resterende 42,31 procent van de aandelen wil het telecomconcern 5,30 Egyptische pond per aandeel betalen.

VEON beloofde al garant te staan voor de financiering van bepaalde schulden van GTH en onder meer betalingen aan obligatiehouders.

VEON wil overigens niet af van zijn Russische activiteiten. Ook zouden hier vorig jaar geen gesprekken over hebben plaatsgevonden. Dat heeft topvrouw Ursula Burns van VEON gezegd op een presentatie in Londen. Ze reageerde op recente geruchten dat VEON zijn Russische wireless-tak van de hand zou willen doen. Volgens Burns behoort het onderdeel evenwel tot de kernactiviteiten.

Gerelateerde artikelen