Slingshot zoekt nog 30 miljoen voor nieuw fonds 

Slingshot Ventures heeft ruim 50 miljoen euro investeringskapitaal opgehaald voor een nieuw investeringsfonds. Hiermee is de fondsgrootte al bijna net zo groot als het vorige Slingshotfonds uit 2017, met een waarde van 64 miljoen euro. 

Slingshot Ventures wil met de nieuwe ronde 80 miljoen euro ophalen om te investeren in snelgroeiende startups en scale-ups in de digitale consumentensector. Het kapitaal wordt enkel verstrekt door Nederlandse topondernemers, van wie de meeste ook al deelnamen aan eerdere Slingshot fondsen.

Het nieuwe fonds is een paar maanden onderweg en is reeds in twee jonge bedrijven gestapt: het Nederlandse Fangage en Toothfairy. Slingshot verwacht binnen afzienbare tijd nog enkele bedrijven toe te voegen aan de nieuwe portefeuille.

Fangage is een Nederlands fan engagement-platform waar creators (kunstenaars, artiesten, muzikanten en bekende atleten) zonder tussenkomst van andere sociale media platformen, kunnen communiceren met hun volgers. Dit met behoud van data-eigendom.

Toothfairy is een digitaal tandheelkundeplatform uit het Verenigd Koninkrijk waarop tandartsen en orthodontisten door middel van slimme technologie op een kostenefficiënte en snelle manier patiënten kunnen behandelen en monitoren. 

 

Gerelateerde artikelen