Slingshot Ventures versterkt team met Tanja Kramer

Tanja Kramer, voegt zich bij de leiding van Slingshot om de ruim €120 miljoen maximaal te laten renderen.

Tanja Kramer (45), KPN Head of M&A, is 1 december gestart bij venture capitalist Slingshot Ventures als Principal. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het portfoliomanagement en de investeringsbeslissingen van Slingshot Ventures. Daarnaast geeft ze dagelijks leiding aan het team en treedt ze toe tot de directie.

Kramer was de afgelopen acht jaar Head of Mergers & Acquisitions bij KPN. In die tijd werd ze door M&A Community betiteld als “de vrouw van elf miljard”.

Jarenlange ervaring in fusies en overnames
Tanja Kramer heeft een indrukwekkend track record in fusies en overnames bij grote (financiële) organisaties. De carrière van Kramer startte bij ABN AMRO binnen de Corporate Finance afdeling. Na acht jaar maakte ze de switch naar KPN, waar ze al snel doorgroeide naar de functie Head of Mergers and Acquisitions. In deze rol gaf ze leiding aan een team van M&A professionals en was ze verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een proactieve M&A-strategie. Daarbij onderhield ze nauw contact met de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen en rapporteerde ze aan de CFO.

Tanja Kramer is erg enthousiast over deze nieuwe stap: “Slingshot is een grote speler in de Nederlandse venture capital scene en de focus op de consument spreekt mij enorm aan. De nauwe samenwerking die zij hebben met hun ondernemende achterban is een inspirerende X-factor. Dat is wat Slingshot onderscheidt en uniek maakt. De kans om samen met het Slingshot-team te investeren in snelgroeiende startups en scale-ups in de digitale consumentensector is er eentje die niet vaak voorbij komt. De dynamiek van het werken in venture capital vind ik enorm interessant en de uitgesproken, maar nuchtere, visie van Slingshot op de pijlers voor succesvolle ondernemingen spreekt mij aan.”

Marco Pieters medeoprichter en managing partner: “Het is een eer dat we iemand die zoveel succesvolle closings op haar naam heeft staan, mogen toevoegen aan onze directie. Wij waren op zoek naar iemand die kan helpen bij het opbouwen en aansturen van ons ambitieuze team. In Tanja hebben we de persoon gevonden waarmee we onze fondsen nog succesvoller kunnen gaan maken.”

“Tanja’s visie en gedachten sluiten naadloos aan op de onze. Met haar aan boord kunnen we Slingshot naar een nog hoger niveau brengen”, aldus Tom Kist, medeoprichter en managing partner. “Nu we twee fondsen bestieren, verwachten we de komende jaren een aanzienlijke toename in het aantal deals, en dan is relevante dealervaring voor ons van groot belang. We zijn er zeker van dat Tanja een belangrijke rol gaat spelen in het toekomstige succes van Slingshot.”

Gerelateerde artikelen