Slingshot Ventures versterkt haar leiderschapsteam

Slingshot Ventures, de in Amsterdam gevestigde early-stage consumer/tech Venture Capitalist, kondigde onlangs twee interne promoties aan.

Per 1 maart heeft Slingshot Tanja Kramer (46) gepromoveerd tot Partner. Tanja sloot zich aan bij Slingshot in december 2021 na een geweldige carrière van 20 jaar in M&A en strategische investeringen voor grote corporates, waar ze in haar laatste rol leiding gaf aan het wereldwijde M&A-team van Koninklijke KPN voor meer dan acht jaar. Tanja heeft flink in zichzelf geïnvesteerd om te transformeren van ‘de vrouw van 11 miljard’ (zoals ze genoemd werd in M&A Magazine) tot een beginnende tech-investeerder die tickets van 500.000 tot vier miljoen euro investeert in startups. Sinds de toetreding tot Slingshot heeft Kramer toezicht gehouden op de inkoop- en investeringsactiviteiten en is ze lid geweest van de raad van bestuur.

Tegelijkertijd kondigde Slingshot de promotie aan van Ernst Rustenhoven (35) van Senior Investment Manager tot Principal. Rustenhoven kwam bij Slingshot Ventures kort na de start in 2017. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waardevol teamlid dat zich bezighoudt met zowel het fondsbeheer als de investeringen van Slingshot Ventures activiteiten. Hij voerde onder meer investeringen voor Slingshot uit en leidde deze in
Wundermart, Check, Eatch, Toothfairy en Yepoda. Rustenhoven heeft meer dan tien jaar ervaring in consumer/tech M&A en het werken met en in snelgroeiende e-commerce ondernemingen. Deze volgende stap in zijn carrière is een bewijs van zijn prestaties bij Slingshot.

Tom Kist en Marco Pieters, Founding Partners bij Slingshot Ventures: “Tanja en Ernst hebben zich ontwikkeld tot spilfiguren in het team en hebben beide aangetoond een aanzienlijke toegevoegde waarde te leveren aan ons fonds, ons team en onze portefeuillebedrijven. We zijn verheugd om ze te promoten en blijven nauw met hen samenwerken als een team om onze ambitie waar te maken; om een top 3 beginnend Europees VC-fonds voor consumenten te worden.”

Lees ook: VC-investeringen: Guppies, voorntjes en koi-karpers
 

Gerelateerde artikelen