Singaporesen investeren in Bilderberg

De Nederlandse hotelgroep Bilderberg wordt overgenomen van de Britse investeerder QMH door een consortium van de Singaporese vastgoedinvesteerder First Sponsor Group en het Duitse Event Hotels. Dat werd maandag gemeld zonder financiƫle details over de deal naar buiten te brengen.

Bilderberg heeft in Nederland zeventien luxehotels met restaurants. First Sponsor Group bezit in Nederland al onder meer de Arena Torens, Mondriaan Toren en Munthof in Amsterdam en Berg & Bosch in Bilthoven. Event Hotels is een familiebedrijf uit Keulen en heeft op dit moment elf hotels in Nederland onder beheer.
 
De overname moet in het derde kwartaal worden afgerond. Bilderberg telt 1360 werknemers van wie er 35 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Renkum, Gelderland. 

Verder investeren in de Bilderberg Groep
Directeur Dries van der Vossen van Bilderberg gaf in een toelichting aan dat First Sponsor Group en Event Hotels de intentie hebben om verder te investeren in de hotelgroep. Volgens hem bieden de nieuwe aandeelhouders een solide financiële basis en wordt verder gebouwd op de goede reputatie van het Bilderberg-merk. Het hotelbedrijf behoudt zijn onafhankelijkheid en hoofdkantoor in Renkum.
 
Bron: ANP
 

Gerelateerde artikelen