Simmons en KPMG adviseren Meijer Realty bij aankoop van ASR’s vastgoedtak

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:27
ASR is bezig zijn activiteiten af te bouwen naar de kern: verzekeren en vermogensbeheer. Het onderdeel Vastgoed Ontwikkeling is daarom verkocht aan Meijer Realty Partners (MRP).
"ASR concentreert zich op haar kernactiviteiten verzekeren en asset management," verklaart Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur. "In augustus 2015 hebben we aangekondigd dat vastgoedontwikkeling niet langer tot onze strategische kernactiviteiten behoort en zijn we op zoek gegaan naar een geschikte overnamekandidaat. Die hebben we in MRP gevonden."
 

MRP schakelde KPMG in als financieel adviseur en Simmons & Simmons voor het juridische gedeelte. Bij Simmons leidde Dr. Rob Hendriks (niet te verwarren met de corporate finance advsieur Rob Hendriks van Leonardo, vandaar het voorzetsel) het team. Hendriks (van Simmons) is een M&A-advocaat die veel vastgoeddeals begeleidt. Zo adviseerde hij vorig jaar Meijer Realty ook bij de aankoop van het Haagse winkelcentrum Megastores van ING Real Estate.
 
"In de vastgoedontwikkelingsmarkt is dit een belangrijke transactie," laat Hendriks desgevraagd weten aan de M&A Community. "Door deze overname stijgt MRP naar de top 5 van Nederlandse ontwikkelplatforms. Het was een complexe en uitdagende transactie omdat aandelen- en asset deals gecombineerd moesten worden."
 
 
Verkochte projecten
MRP neemt met de overname van ASR Vastgoed Ontwikkeling de volgende projecten over:
 
– Zuid Norfolk in Scheveningen,
– Herontwikkeling van de Kruisvaartkade in Utrecht,
– Volgende fasen in het woningproject Meerrijk in Eindhoven,
– Catharinasteeg/Aalmarkt in Leiden,
– Osdorpplein in Amsterdam,
– Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk
– Oosterheem in Zoetermeer
– Ontwikkelopdracht voor Post Utrecht in het voormalige postkantoor aan de Utrechtse Neude
 
Dat zijn dus aardig wat vastgoedprojecten. Toch zijn er nog een paar projecten die bij ASR blijven omdat deze al vergevorderd zijn, waaronder Leidsche Rijn Centrum, Centrumplan Waddinxveen en diverse grondposities. Deze zullen worden afgerond en/of verkocht door ASR, en zijn ondergebracht in de nieuwe entiteit ASR Vastgoed Projecten, die onder leiding staat van Dick Gort. ASR zal geen nieuwe vastgoedontwikkelprojecten meer aangaan.
 
"We zijn bijzonder verheugd over de beoogde overname van ASR Vastgoed Ontwikkeling," zegt Bart Meijer, CEO Meijer Realty Partners. "Een mooi bedrijf met een geschiedenis van succesvolle en creatieve vastgoedontwikkelingen door geheel Nederland."
Gerelateerde artikelen