Siemens neemt Nederlandse Mendix over

Het Duitse industrie- en technologieconcern Siemens neemt voor 600 miljoen euro in contanten het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf Mendix over.

Met de overname wil Siemens zijn activiteiten bij digitalisering van industriële processen versterken.

Mendix werd in 2005 in Rotterdam opgericht. Het hoofdkantoor staat nu in Boston in de Amerikaanse staat Massachussets. De onderneming telt meer dan vierhonderd werknemers en houdt zich bezig met bijvoorbeeld toepassingen rond cloudsoftware. Tot de klanten van het bedrijf behoren onder meer KLM, Philips en DSM.

Mendix gaat onder de vleugels van Siemens door onder zijn eigen naam. Topman en medeoprichter Derek Roos blijft aan het hoofd staan van het bedrijf. Siemens wil de overname voor het einde van dit jaar afronden.

Houthoff adviseert verkopers
Advocatenkantoor Houthoff heeft de verkopers (oprichters en investeerders) bijgestaan in de verkoop van softwarebedrijf Mendix aan Siemens. Naast de oprichters hebben investeerders Battery Ventures, Prime Ventures en HENQ Invest tevens hun belang verkocht. Het team dat Mendix adviseert bestaat onder meer uit Michiel Pannekoek, Philip van der Eijk, Mark Miedema, Emma Schutte, Paulus Merks, Erik Swaving, Dijkstra, Sandrine Lekkerkerker, Sebastian Frankenberg, Thijs Poelert, Merel Zwankhuizen, Jori de Goffau, Else van Nievelt, Oscar Freens en Olivier Elsenburg.

(ANP en MenA.nl)

Gerelateerde artikelen