Shell Ventures en ABP stappen in zonnebedrijf Enie.nl

Nieuwe aandeelhouders geven energiebedrijf flinke duw Europa in.

De Nederlandse zonne-energieleverancier Enie.nl heeft nieuw groeikapitaal opgehaald bij Shell Ventures en pensioenfonds ABP. Enie.nl is een speler in de Nederlandse zonne-energiemarkt en groeit sterk in Zuid-Afrika. 

Hoeveel de twee bedrijven in Enie.nl hebben gestoken is niet bekendgemaakt. Evenmin is bekend hoe groot de omvang is van het aandeel in Enie.nl. Het energiebedrijf denkt met de investering internationaal verder te kunnen groeien. “We hebben de ambitie en de plannen om zonne-energie op Europees niveau te gaan aanbieden. De kennis en het kapitaal dat nu door Shell Ventures en ABP worden ingebracht, is voor Enie.nl een enorme duw in de rug”, aldus Milan van der Meulen, oprichter en Chief Marketing & Digital Officer van het bedrijf.

Op dit moment zijn zonnepanelen nog maar goed voor 9,5% van de totale elektriciteitsproductie in Nederland. Naast Nederland en Zuid-Afrika wil Enie.nl de komende periode verder de grenzen overtrekken naar onder andere België en Duitsland. Enie.nl wil het makkelijker maken voor bedrijven om over te stappen op zonne-energie. Zo wordt zonne-energie gecombineerd met accu’s en laadpalen.

 

Gerelateerde artikelen