Oplettende gezichten bij de pre-pack party van Stibbe

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:24
Goed voor de continuïteit van de onderneming, maar een hoog achterkamertjesgehalte. De pre-pack heeft voordelen en nadelen. Tijdens de masterclass van Stibbe over de pre-pack werd er volop door M&A professionals gediscussieerd over het relatief nieuwe fenomeen.

In samenwerking met de M&A Community organiseerde advocatenkantoor Stibbe een masterclass over de pre-pack. Meer dan 100 M&A professionals waren aanwezig op het event. De pre-pack is nog niet vastgelegd in de wet maar er wordt door sommige rechters al wel mee geëxperimenteerd.

Tijdens de masterclass kwamen vier hoofdrolspelers aan het woord: Johan Jol (bijzonder beheer ABN AMRO), Elsbeth de Vos (rechter-commissaris Rechtbank Amsterdam), Job van Hooff (partner Stibbe, tevens curator) en Paul Frohn (partner Nimbus). De avond werd in goede banen geleid door Duco de Boer, partner bij Stibbe.  

"Over de pre-pack wordt veel gesproken in de kringen van faillissementsrechters- en advocaten maar het staat nog niet echt op de kaart bij M&A professionals. Wij willen daar verandering in brengen," sprak De Boer tijdens zijn introductie. Uit de interactie met het publiek en tijdens de borrel achteraf werd in ieder geval duidelijk dat de pre-pack nu wél op de agenda staat van dealmakers. 

>> Bekijk foto’s van de pre-pack party

>> Bezoek aankomende events van M&A Community 

Een uitgebreid verslag over de inhoud van de masterclass volgt nog

 

 

Gerelateerde artikelen