SER: Toename aantal fusiemeldingen zet in derde kwartaal 2015 door

In het derde kwartaal van 2015 is het aantal bij de SER gemelde fusies met 18 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014 (99 meldingen). In het tweede kwartaal van 2015 werden 110 meldingen gedaan en in het afgelopen kwartaal is dat gestegen naar 117 meldingen.

Het aantal meldingen overstijgt daarmee zelfs het niveau van het derde kwartaal van 2008 (113 meldingen). In de jaren daarna was dat aantal niet meer in het derde kwartaal gehaald.

In het tweede kwartaal van dit jaar viel op dat de meeste fusies niet langer plaatsvinden in de industrie, maar binnen de dienstverlening. Deze ontwikkeling is het afgelopen kwartaal doorgezet. Van de fusiemeldingen heeft 37 procent betrekking op de dienstverlening.
 
• Overzicht fusiemeldingen

 

Ontdek hoe u succesvol een bedrijf (ver)koopt
Wilt u binnenkort een bedrijf (ver)kopen? Dan is de cursus Actief in Overnames voor u onmisbaar. Ontdek in twee dagen wat u wilt en moet weten over het succesvol (ver)kopen van een bedrijf. Na de cursus neemt u de juiste stappen en vermijdt u de valkuilen. Meld u direct aan.


  

Gerelateerde artikelen