Schoenenconcern Ziengs ziet af van overname Brantano

Het Nederlandse schoenenconcern Ziengs, het bedrijf achter schoenenwinkels als Ziengs, TMS, Tamaris en Scapino, ziet toch af van de overname van de Belgische winkelketen Brantano.

Eerder waren er nog mediaberichten dat Ziengs de belangrijkste gegadigde zou zijn om Brantano te kopen uit de failliete boedel van het Belgische modeconcern FNG.

"Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren", zegt Ziengs in een verklaring. "In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen."

Het bedrijf zegt het belangrijk te vinden om helderheid te bieden aan voormalige medewerkers en andere betrokkenen. Ook wenst het bedrijf de curatoren die de gesprekken leiden "veel succes en wijsheid in de onderhandelingen met andere overnamepartners". Ziengs blijft zich op zijn beurt richten op de verdere groei van Ziengs en Scapino. De komende weken gaan dan ook verschillende nieuwe winkels van de ketens in Nederland open.

FNG ging begin deze maand failliet in België en Nederland. De onderneming kampte al langer met financiële problemen en die verergerden door lockdownmaatregelen. In Nederland was FNG eigenaar van ketens als Miss Etam, Expresso, Steps, Promiss en Claudia Sträter.

(ANP)

Gerelateerde artikelen