Ruzie bij overname van fietsenmaker Accell

Aandeelhouders vliegen elkaar in de haren over onderwaardering.

Aandeelhouder Moneta verzet zich tegen het bod van investeerder KRR op de Friese fietsfabrikant Accell. Sinds begin dit jaar ligt er een bod van ruim anderhalf miljard euro. Het bedrijf zou dan verdwijnen van de beurs. Moneta wil echter 70 euro per aandeel hebben in plaats van de 58 euro die nu wordt geboden.

Het FD schrijft hierover. Moneta is met een belang van 7 procent een grootaandeelhouder van Accell. Deze investeerder is bang met lege handen te eindigen als er een juridische constructie wordt opgetuigd waarbij de activiteiten van Accell worden ondergebracht in een nieuwe onderneming. Aandeelhouders die zich verzetten tegen het bod blijven dan buitenspel staan met aandelen waar geen waarde meer in zit.

In brieven aan de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen heeft Moneta aangegeven dat Accell ondergewaardeerd zou worden. De fietsenmaker is gewaardeerd op 1,56 miljard euro.

Volgens het FD is er ook een andere aandeelhouder die de zorgen van Moneta deelt, maar de naam van deze protesteerder is niet bekendgemaakt. Zij zien zich geconfronteerd met aandeelhouder Teslin, dat ruim tien procent van de aandelen bezit en het initiatief heeft genomen voor de deal. Deze aandeelhouder zou meedoen met de overname en aandeelhouder blijven als het bod op Accell slaagt en de fietsfabrikant van de beurs verdwijnt. 

Gerelateerde artikelen