Ruim 400 private equity professionals vandaag samen op het Private Equity Summit van de M&A Community bij ABN AMRO

"Het summit lijkt heel goed getimed. In een tijd van lage rentes is private equity een aantrekkelijke asset class voor investeerders die zoeken naar rendement", zegt Volkert Doeksen, chairman en managing partner van AlpInvest. De investeerder spreekt vandaag (25 april) op het Private Equity Summit 2013 bij ABN AMRO, waar meer dan 400 inschrijvingen voor zijn. Met Pieter de Jong van 3i en Rutger Bruining van Arle Capital gaat Doeksen in discussie over innovatie in private equity.
– Bekijk het gehele programma en alle sprekers op PEsummit.nl.
De sprekers van het Private Equity Summit 2013 zien goede kansen voor investeerders en corporates die op zoek zijn naar groeikapitaal. Investeringsmanager Bruining: “Er zijn nog voldoende groeikernen voor private equity in 2013.” Hij presenteert tijdens het private equity summit een businesscase over de Capital Safety Group, één van de portfoliobedrijven van Arle Capital Partners. 
Professor Erik Vermeulen van de Universiteit Tilburg denkt dat investeerders veel kunnen winnen door een goede samenwerking. “Private equity staat op de drempel van een nieuwe era van samenwerking”, zegt Vermeulen. Op basis van recent onderzoek van zijn hand presenteert Vermeulen oplossingen voor belemmeringen bij fundraising. Erik Vermeulen is professor Business & Financial Law bij de Universiteit van Tilburg en Senior Council Corporate/Vice President bij de Corporate Legal Department van Philips International.
Volgens senior investment manager Mikan van Zanten van Robeco durven institutionele investeerders weer meer risico te nemen. “Private equity kan weer. De vraag is of het ook mag”, zegt Van Zanten. De spreker heeft ruime ervaring met institutioneel investeren. Hij heeft in 2000 Robeco Private Equity mede opgericht. Daarvoor was Van Zanten werkzaam bij de private equity afdeling van APG (voorheen ABP).
Bankiers leveren ook hun bijdrage aan de investeringen van institutionele investeerders in private equity. “De bank is niet alleen kredietverstrekker maar ook een toegangspoort tot institutionele financiering”, zegt Jeroen van Harten, Head of Leveraged Syndicate & Sales Jeroen van Harten van ABN AMRO. In zijn masterclass gaat Van Harten in op de gevolgen van de Basel 3 richtlijnen, desintermediatie, en de opkomstvan institutionele financiering hij laat zien hoe private equity en andere stakeholders succesvol kunnen zijn in een snel veranderende financieringsmarkt.
NVP-voorzitter Philip Houben ziet een actieve rol voor private equity komend jaar: “Private equity koopt in 2013”, zegt Houben. Hij opent het Private Equity Summit 2013 met een presentatie van de jaarcijfers van de private equitymarkt. Na de bekendmaking van de cijfers gaat Houben met Edwin de Graaf van Gilde Healthcare, Charly Zwemstra van Main Capital Partners en Kyang Yung van HPE Growth Capital in discussie over hoe private equity groei en rendement kan creëren in 2013.
Ondanks de vele kansen voor private equity in 2013 zijn er ook nieuwe regels waar de investeerders mee te maken krijgen. De invoering van de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) heeft een grote impact op de praktijk van PE investment managers. Allen & Overy partners Ellen Cramer-de Jong en Karine Kodde vertellen tijdens het summit welke kansen de nieuwe richtlijn van de Europese Commissie voor alternatieve investeringen biedt. 
– Bekijk het gehele programma en alle sprekers op PEsummit.nl.
 
Gerelateerde artikelen