RTL Ventures en H2 Equity Partners verkopen Reclamefolder.nl aan Mediagroep

RTL Ventures, de investeringstak van RTL, heeft zijn belang in het Reclamefolder.nl afgestoten. De investeerder participeerde sinds maart 2015 in het online platform voor digitale reclamefolders en aanbiedingen.

Het Vlaamse Mediabedrijf De Persgroep, eigenaar van onder meer het AD, de Volkskrant en Trouw, neemt aanbiedingensite Reclamefolder.nl over van onder meer RTL Ventures en H2 Equity Partners. RTL hield sinds maart 2015 een belang van 34,8 procent in het bedrijf. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. 

"Sinds onze investering is het aantal folderviews gegroeid met meer dan 30 procent. De grote belangstelling voor Reclamefolder.nl in een consoliderende markt bood ons nu de mogelijkheid om een mooi rendement te realiseren", zegt Vincent Pieterson, investment director bij RTL Ventures. "De focus van het bedrijf is inmiddels verschoven naar het regionaal aantrekken van retailers. Daarin vindt men in de Persgroep een goede nieuwe strategische partner.”

Het in 2006 opgerichte platform bereikt maandelijks 2 miljoen mensen die samen digitaal ruim 25 miljoen folders bekijken.

 

Gerelateerde artikelen