Royal Reesink neemt handelsfonds De Bruycker over

Royal Reesink heeft een principeovereenstemming bereikt over de overname van alle activa en passiva van het handelsfonds De Bruycker. De Bruycker is exclusief distributeur in Belgiƫ van onder meer de merken Kobelco en Bomag.

Royal Reesink is een leidende internationale distributeur van kwalitatief hoogwaardige machines voor land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, grond-, weg- en waterbouw en logistiek. De onderneming biedt afnemers een portfolio van bekende A-merken, waaronder Amazone, Atlas, Claas, Horsch, Kobelco, Kuhn, Linde, Mac Don, Terex en Toro, veelal op exclusieve basis. Daarnaast levert Royal Reesink hydraulische systemen die deels complementair zijn aan het machineaanbod, (bewerkt) staal en beschermingsmiddelen.
 

De Bruycker is opgericht in 1961 en al meer dan vijfenvijftig jaar actief als dealerorganisatie van grondverzet- en wegenbouwmachines. De Bruycker is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van machines en uitrustingen voor grondverzet, wegenbouw en goederenbehandeling. Met vestigingen in Oostende en Diest vertegenwoordigt De Bruycker belangrijke merken zoals Kobelco, Bomag, Gomaco, Breining, Okada, en Leica Geosystems. 

De Bruycker is distributeur van onder andere Kobelco en Bomag in België en Kemp|Hamme is in België de distributeur van onder andere Atlas en Schaeff. Naar Nederlands voorbeeld ontstaat ook in België een sterke organisatie voor de merken Atlas, Kobelco en Schaeff. Ben Kemp, divisiedirecteur Reesink Construction Equipment, krijgt de algemene leiding. Dirk de Bruycker zal nog voor een periode aanblijven om de overgang naar Royal Reesink te begeleiden. Geert de Bruycker zal in zijn huidige functie aanblijven en vanuit Oostende de Belgische grondverzet en wegenbouw activiteiten leiden.

De nauwe banden tussen De Bruycker en Kemp|Hamme in België en de Nederlandse ondernemingen Hans van Driel en de Kemp Groep zullen moeten zorgen voor een sterke, concurrerende en toekomstbestendige organisatie in de Benelux.
De overname van De Bruycker betekent:
– Aanvulling en versterking van de grondverzetactiviteiten van Royal Reesink in België.
– Een sterke Benelux-organisatie voor de merken Atlas, Kobelco, Schaeff en Bomag in België.
– Verder bewerkstelligen van cross-selling mogelijkheden binnen Royal Reesink door het bredere leveringsprogramma.
– Positieve bijdrage aan het rendement van de grondverzetactiviteiten.

Gerrit van der Scheer (CEO Royal Reesink): “Met de overname van De Bruycker zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze grondverzetactiviteiten. Na de succesvolle samenvoeging van Kemp en Hans van Driel in Nederland, met behoud van ieder hun eigen identiteit, hebben wij gemeend deze opzet ook te realiseren in België tussen De Bruycker en Kemp Hamme.”  

De verwachting is dat de transactie eind september 2017 zal worden afgerond.

Gerelateerde artikelen