Rothschild-dochter stapt in verzekeringsgroep De Voogd & Voogd

Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments neemt een belang in De Voogd & Voogd Groep. De aandelen worden overgenomen van de zittende aandeelhouders Bencis Capital en Erik de Voogd.

Verzekeringsgroep De Voogd & Voogd, bestaande uit Voogd & Voogd Diensten en Verzekeringen, VSP en Delta Lloyd Schade Services, ziet private-equity-investeerder Bencis na een krappe vier jaar terugtreden. Ook een andere aandeelhouder, Erik de Voogd, doet een stap terug.  

Het Amerikaanse Five Arrows, onderdeel van zakenbank Rothschild, neemt een onbekend belang in het 108-jarige verzekeringsbedrijf. De Voogd & Voogd telt 370 werknemers en kent zijn oorsprong in het Zuid-Hollandse Middelharnis. Het bedrijf heeft een bestandspremie van 340 miljoen euro aan schadeverzekeringen en meer dan 50 miljoen euro omzet. 

"Met het toetreden van Five Arrows Principal Investments, een onderdeel van Rothschild Merchant Banking dat ruim 200 jaar ervaring in de financiële sector heeft, hebben we de mogelijkheid nieuwe stappen te zetten", zegt topman Bas de Voogd. 

De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. 

Lees ook:
PE Summit 2017: Bencis Capital speelt geen voetbal maar korfbal

Gerelateerde artikelen