Rothschild zoekt koper voor tandarts van Bencis

Private-equity-investeerder Bencis Capital Partners zet tandartsbedrijf TandVitaal in de verkoop voor 400 miljoen euro. Zakenbank Rothschild zoekt een koper. Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag. 

Bencis Capital Partners kocht TandVitaal in 2011 en kreeg daarbij advies van advocatenkantoor Allen & Overy. Met het geld van Bencis ging TandVitaal op overnamepad. Het kocht in 2012 Sanacare Groep (met advies van Boer & Croon) en in april 2017 – via dochterbedrijf Dentconnect – de groep Samenwerkende Tandartsen van investeerder NPM Capital. Bij deze deal kreeg Bencis advies van Quore Capital.  

Tandvitaal en Samenwerkende Tandartsen hadden in 2015 samen meer dan 1100 mensen in dienst en een een bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van 12,5 miljoen euro. Volgens het FD zou de ebitda dit jaar uitkomen op ruim het dubbele hiervan.

Zakenbank Rothschild heeft – voor zover openbaar gemaakt – de afgelopen vijf jaar geen opdracht gedaan voor Bencis Capital Partners. De M&A-adviseur was dit jaar betrokken bij dertien deals

Zoran van Gessel van Bencis Capital Partners spreekt woensdag 7 juni op het Private Equity Summit. Bekijk het programma.

Gerelateerde artikelen