Rothschild, Deutsche, Goldman en Rabobank bij private equity IPO IMCD door Bain Capital

Private equity bedrijf Bain Capital brengt IMCD naar de beurs. Dat meldt IMCD in een persbericht. Bain Capital en IMCD verwachten circa 350 tot 500 miljoen euro op te halen door de uitgifte van nieuwe en bestaande aandelen. De beursgang wordt begeleid door Deutsche Bank, London Branch en Goldman Sachs. Rabobank en HSBC zijn betrokken als joint bookrunners. Rothschild is financieel adviseur van IMCD.
Bain Capital is een Amerikaans private equity bedrijf en mede bekend geworden dankzij de politieke carrière van mede-oprichter Mitt Romney. Het bedrijf kocht IMCD in 2011. Ook na de beursgang blijft het private equity bedrijf aandeelhouder. Met de beursgang wil de distributeur van chemicaliën verdere groei financieren en uitstaande schulden afbetalen. Naast de verkoop van aandelen verwacht topman Piet van der Sikke ook obligaties uit te geven. Het bedrijf verwacht de komende maanden al de notering aan te vragen. 
IMCD is actief in de verkoop, marketing en distributie van chemicaliën en ingrediënten voor voeding. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Rotterdam. Met 1400 werknemers verdeeld over dertig landen maakt IMCD een omzet van 1,5 miljard euro per jaar. 
Claire Verhagen en Uneke Dekkers van Citigate First Financial verzorgen het communicatieadvies rond de beursgang. 
 
Gerelateerde artikelen