Rothschild adviseert Metrixlab bij deal met private equity bedrijf TPG Growth Capital

Zakenbank Rothschild adviseert MetrixLab bij de overname van MarketTools van private equity bedrijf TPG Growth. MetrixLab is een portfoliobedrijf van mediainvesteerder Van den Ende & Deitmers. De overname is de zevende Nederlandse M&A deals van RothSchild dit jaar. Dat blijkt uit de M&A Database van MenA.nl.
Bastiaan Vaandrager, de winnaar van de Award voor Best M&A Advisor 2010, adviseert het Rotterdamse bedrijf MetrixLabs bij de deal. Het is de zevende deal voor Vaandrager in 2012. Eerder dit jaar was Vaandrager betrokken als dealmaker voor Air France-KLM bij de verkoop van Amadeus. Daarnaast trad Vaandrager op voor Logiga in de deal met CGI, adviseerde hij Gilde bij de verkoop van Salad Signature / Gilde en Ballast Nedam bij de verkoop van natuur- en vakantiepark Kicking Horse Outdoor Resort. Ook was Vaandrager als adviseur betrokken bij de deal rond CGI Group, de verkoop van Roberts Europe en de overname van Cervelo Cycles door Pon Holdings.
Van den Ende & Deitmers 
Metrixlab is mede eigendom van private equity investeerder Van den Ende & Deitmers. In 2008 kocht de media-investeerder een aandeel van 30% in MetrixLab. Van den Ende & Deitmers kreeg in 2008 juridisch advies van Michiel van Schooten en Matthijs van Doormalen van Lexence. MetrixLab kreeg destijds juridisch advies van Eric de Best (nu Corp. Advocaten) en Esther Oppedijk van Veen Loyens & Loeff 
Verkoper TPG Growth is een Amerikaans private equity bedrijf met dertien kantoren wereldwijd. TPG Growth investeert in bedrijven in diverse sectoren die bij voorkeur een focus hebben op Noord Amerika en Azië. De investeerder beschikt over een fonds van $2 miljard. 
Gerelateerde artikelen