Roompot wil Landal hoe dan ook overnemen

De twee grootste uitbaters van vakantieparken in Nederland, Landal Green Parks en Roompot, zien nog altijd toekomst in hun samensmelting. Ondanks het extra onderzoek van de ACM heeft Roompot wel een vergunning aangevraagd voor de overname.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte eerder deze week bekend nog niet akkoord te zijn met de voorgenomen overname van Landal door Roompot. De toezichthouder wil de gevolgen voor de markt verder onderzoeken.

De ACM wil de deal verder onderzoeken om te kijken of Roompot en Landal zo'n sterke marktpositie in Nederland krijgen dat ze daardoor de prijzen kunnen verhogen. Ook zijn de twee bedrijven groot in dienstverlening aan parken die niet in hun bezit zijn. Daarvoor verzorgen ze bijvoorbeeld de boekingen of de marketing, maar ook het beheer. 

Ook voor deze diensten wil de toezichthouder kijken of de combinatie van Roompot en Landal de prijzen kan verhogen.

De overname van Landal door Roompot werd in juni aangekondigd. Landal GreenParks heeft ruim honderd vakantieparken in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. 

Het aanbod bij Roompot bestaat uit meer dan tweehonderd parken en vakantielocaties in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. Bij de twee bedrijven samen werken ruim 5000 mensen.

 

Gerelateerde artikelen