Rockstart haalt 27 miljoen op voor energietransitie

Venture capitalist haalde meer binnen dan oorspronkelijk geraamd.

Rockstart Energy heeft 27 miljoen opgehaald voor het Rockstart Energie Fund, dat bedoeld is om de energietransitie te stimuleren. Dit bedrag is binnengehaald dankzij de deelname van onder andere de oprichters van Hubs.com, Rockstart alumni van 2013. In november maakte Eneco bekend dat zij 3,75 miljoen in het Rockstart Energy Fund had gestopt.

De sluiting van het fonds op 27 miljoen overtreft zijn oorspronkelijke doelstelling en stelt het team in staat verder te investeren in energie-startups en om mee te investeren in energie portfoliobedrijven tot serie B.

Rockstart Energy ondersteunt impactvolle en schaalbare innovaties die gebruikmaken van opkomende technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen die essentieel zijn om het tempo van klimaatverandering te vertragen. Rockstart Energy heeft sinds de lancering in oktober 2020 geïnvesteerd in 19 startups uit zeven landen. 

Het Energiefonds is het tweede fonds van Rockstart. Het eerste fonds van Rockstart werd gelanceerd in 2019 en is gericht op agtech- en foodtech-startups. Rockstart Energy is van plan de komende maanden nieuwe investeringen te doen in kansrijke energie-startups, die zich bezighouden met de volgende thema's: decentralisatie, decarbonisatie en digitalisering.

 

Gerelateerde artikelen