Robert de Boeck (Antea) en Willem Jan Rote (Uniekaas) vertellen over hun buy out tijdens M&A Forum

Tijdens het M&A Forum op 6 april in Rotterdam bij AKD vertelt Willem Jan Rote over de management buy out (MBO) van Uniekaas, waar hij directeur en aandeelhouder is. Ook Robert de Boeck van Antea, die als investeerder betrokken is bij de MBO, spreekt op het Forum.
In de zomer van 2007 kocht Willem Jan Rote, samen met mededirecteur Paul Wilde en investeerder Parcom, Uniekaas over. Zeven jaar later, in september 2014, volgde een tweede buy out, ditmaal met investeerder Antea, en werd Parcom uitgekocht. Het kaasbedrijf heeft in deze periode zowel moeilijke tijden als goede tijden beleefd.
 
Uniekaas en Antea
Willem Jan Rote legt op 6 april uit wat hem drijft, wat de ambities zijn van Uniekaas en hoe hij als buy out manager de twee MBO’s beleefde. Daarnaast vertelt Robert de Boeck, oprichter en partner van Antea Participaties, meer over het perspectief van de private equity investeerder. Waarom besloot hij om met het management van Uniekaas in zee te gaan? En wat maakt volgens hem een goede buy out manager?
Na het verhaal van Uniekaas, gaan Marius Coebergh (Investment Director bij De Hoge Dennen), Patrick Polak (Managing Partner Newion), Nathalie van Woerkom (Advocaat/Partner bij AKD) en Axel Fuhri Snethlage (Partner bij ‎IMAP DB&S) aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over buy outs. 
Het panel
Interessant is dat Marius Coebergh als private equity investeerder vooral aan de kopende kant van MBO’s heeft meegewerkt, terwijl Patrick Polak als venture capitalist vaak juist de verkopende partij is. Nathalie van Woerkom en Axel Fuhri Snethlage geven hun visie vanuit de juridische- en corporate finance kant. 
Ook is er genoeg ruimte voor het publiek om mee te discussiëren. 
“Dat het management mee investeert maakt MBO-transacties extra interessant,” aldus Van Woerkom. “Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Uniekaas.”
De locatie van het event is de 44ste verdieping van het AKD-kantoor in Rotterdam en biedt mooi uitzicht op de stad. Het M&A Forum komt tot stand in samenwerking met M&A aan de Maas en AKD. 
 
 
 
Gerelateerde artikelen