Robeco start Aziatisch private equity fonds voor rendement op milieu

Robeco start een Aziatisch private equity fonds met 400 miljoen US dollar. De vermogensbeheerder werkt samen met de Asian Development Bank (ADB) en moederbedrijf ORIX Corporation. Het nieuwe joint venture fonds Asia Climate Partners (ACP) is gericht op investeringen in bedrijven die bijdragen aan een beter milieu en een lagere uitstoot van CO2 in Aziƫ.
ACP werkt vanuit Hong Kong met investeringsmanagers die zijn gespecialiseerd in private equity investeringen in bedrijven actief in duurzame energie, schone technologie, efficientie in natuurlijke hulpbronnen, water, landbouw, bosbouw en andere bedrijven met een positieve impact op het klimaat. Zo vermeldt heet persbericht. De investeringen hebben als doel om ‘risk-adjusted’ rendement op te leveren en een positieve bijdrage te leveren aan mileu en maatschappij. 
“Wij geloven dat ACP zal fungeren als een platform om kapitaal in te zetten voor klimaatgerelateerde transacties in Azië met aantrekkelijke rendementen,” zegt Todd Freeland, Director General van ADB’s Private Sector Operations Department. “ACP zal profiteren van de gecombineerde krachten van Robeco als wereldwijde vermogensbeheerder en ORIX en ADB. Dat zijn twee van de meest actieve en succesvolle investeerders in de sector met een focus op CO2-reductie.”
De joint venture partners zien een groeiende behoefte aan klimaatmaatregelen. De Aziatische economie groeit snel met als gevolg milieuproblemen als luchtvervuiling, vervuild water, onbetrouwbare energielevering en inefficient gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Volgens de bedrijven hebben investeringen in duurzame energie de potentie om te verdrievoudigen in de aankomende decennia.
 
Gerelateerde artikelen